torstai 17. kesäkuuta 2010

Cassandra Clare: Varjojen kaupunki I: Luukaupunki


"Kaikki myytit ovat totta", Jace sanoi.

15-vuotias Clary Fray joutuu outojen tapahtumien todistajaksi, kun nuori poika surmataan newyorkilaisella klubilla. Clray huomaa näkevänsä asioita, joita muut eivät näe - ei edes hänen paras ystävänsä Simon.
Kun sitten Claryn äiti katoaa mystisesti, alkaa tapahtua. Clary tutustuu varjometsästäjiin, jotka hallitsevat yliluonnollisten olentojen maailmaa New Yorkin arkitodellisuuden laitamilla: maallikoilta näkymättömissä elävät, juhlivat ja taistelevat haltiat, vampyyrit ja ihmissudet.
Häikäisevän komea ja ylimielinen nuori varjometsästäjä Jace Wayland oppaanaan Clary sukeltaa alamaailmaan etsimään äitiään ja Muutoksen maljaa, yhtä kolmesta voimaesineestä, jonka joutuminen vääriin käsiin olisi kohtalokasta. Samalla hän saa tietää itsestään ja äidistään asioita, jotka muuttavat hänen elämänsä lopullisesti...

Taas tällainen kirja, jonka valitsin kansikuvan perusteella. Ja onhan se vähän korni, niin kuin kuvasta näkyy. Kirjakin meni mielestäni vähän lapselliseksi, ainakin loppua kohden. Tai kliseiseksi olisi ehkä parempi sana. Juonenkäänteet olivat mielestäni vähän turhan kuluneita, ainakin kun olen lukenut enemmänkin tyylilajin kirjoja. Mutta oli tämä ihan viihdyttävä. Trilogian ensimmäinen osa, loput saatan metsästää joskus jos vastaan tulevat. Mutta tästä jäi silti vähän kliseinen maku suuhun loppujen lopuksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti