maanantai 29. maaliskuuta 2010

Tanith Lee. Pimeyden tytär


"Nuori Rachaela Day on juuri ajautumassa taloudelliseen umpikujaan, kun hän saa kirjeen tuntemattomaksi jääneen isänsä sukulaisilta. Scarabaen suku haluaa kutsua kadonneen perheenjäsenen luokseen - eikä yksinäisellä Rachaelalla ole muuta vaihtoehtoa kuin totella kutsua äitinsä jyrkistä varoituksista huolimatta.
Rapistuneessa sukukartanossa Rachaela tutustuu Scarabaen iättömään klaaniin, outoihin yöolentoihin joiden valtakuntaan päivänvalo tunkeutuu vain värikkäiden lasimaalausten suodattamana. Kulkiessaan päivisin suljetun kartanon käytävillä Rachaela aistii ympärillään hiljaisesti sulkeutuvia ovia ja tarkkailevia katseita. Uusi koti huokuu kummallista lumovoimaa mutta myös nimetöntä uhkaa. Sitten eräänä myrsky-yönä Rachaela tapaa talossa nuoren komean miehen, joka yhdistää hänet peruuttamattomasti Scarabaen sukuun. Kykeneekö Rachaela - ja hänen tuleva tyttärensä - ikinä pakenemaan yhä vain painostavammaksi käyvän talon ilmapiiristä?"

Hyvin häiritsevä kirja, hyvin karu. Vampyyreita ja seksiä tässäkin. En heti takakannen perusteella kyllä osannut odottaa ihan tällaista. Hyvä kirja silti, luin tämän lähes yhdeltä istumalta. Juuri sellainen, jota ei halua laskea käsistään hetkeksikään. Ainakin vetosi minuun.

"Isoisä, isä ja rakastaja."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti