maanantai 29. maaliskuuta 2010

Elina Tiilikka: Punainen mekko


"Riisu se

Kun juttu oli ohi ja pystyin ajattelemaan kokemusta selkeästi, tajusin sen olevan helpoin koskaan ansaitsemani satanen. Ehkä se oli hetken epämiellyttävää, mutta eikös kaikki työ ollut? Ero oli vain siinä, että tämä kesti paljon vähemmän aikaa kuin työt yleensä.

Miksi pitäisi tyytyö siivoamaan toisten sotkuja, kun paremmin tienaa kauppaamalla omaa ruumistaan? Näin järkeilee Noora, jolle prostituoidun työn aloittaminen on helppoa. Ei tarvitse muuta kuin maata aloillaan ja kuvitella itsensä toisaalle, ja rahaa virtaa. Mutta Noora eristäytyy ja muuttuu sulkeutuneeksi. Eikä lopettaminen ole helppoa - ei vaikka iho ja itsetunto revitään riekaleiksi. Vuokra on maksettava. Asiakkaita on tyrkyllä. Raha houkuttaa."

Heti kun ystäväni kertoi tästä kirjasta, tiesin, että haluan lukea tämän. Tämä perustuu tositapahtumiin ja se tekee tästä erittäin koukuttavan. Luin tämän yhdessä illassa. Pelottavinta oli, että joissain kohdissa pystyin jopa samaistumaan Nooraan ja tämän ajatuksiin. Aion lukea tämän vielä uudestaankin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti