tiistai 2. elokuuta 2011

"You have stolen me"


"And I am here to claim me back."

Kävin maanantaina katsomassa uusimman Pirates of the Caribbeanin (On Stranger Tides). Eli rakkaan lempipiraattimme Jack Sparrown (Johnny Depp) seikkailut jatkuvat, tällä kertaa ilman Elizabethia (Keira Knightley) ja Williä (Orlando Bloom). Minkä allekirjoittanut laskee hyväksi asiaksi, koska Will oli lähinnä hyödytön, rasittava ja pakollinen nättipoika ja Elizabeth on nyt muuten vain rasittava. (Sunken chest with no booty.) Silti kuitenkin leffaan oli saatu ängettyä imelä rakkaustarina kahden mielestäni lähes yhtä tylsän hahmon välille.

Stranger Tides on siis Pirates of the Caribbean-leffasarjan neljäs osa. Jack ja kumppanit lähtevät etsimään Nuoruuden lähdettä vieraille vesille. Vanhoista leffoista mukana on tietysti Jack sekä ah, niin hurmaava, kapteeni Barbossa (Geoffrey Rush). Lisäksi kuvioissa pyörii Gibbs. Mukaan on uusiksi hahmoiksi saatu Mustaparta (muistuttaa minusta liikaa Davy Jonesin ja Barbossan risteytystä, ei mitään uutta siis) ja Angelica (Penelope Cruz), joka on Mustaparran tytär ja törkeästi, lähes kaksimielisesti vihjaillen, Jackin rakastajatar. Jackin ja Angelican välillä onkin koko leffan ajan hirveä kaksimielinen lataus, mikä on paikoin aika häiritsevä.

Harmittavasti tästä neljännestä osasta on hävinnyt se taika, joka ensimmäisissä osissa oli, mutta kyllä tämänkin katsoi, ihan vaan rakastettavien hahmojen takia. Jack Sparrow on ehdottomasti Johnny Deppin parhaita hahmoja ja Hector Barbossa vain sulattaa sydämeni. Lisäksi muodokas ja sähäkkä Penelope Cruz oli mukavaa vaihtelua Keiralle. Saatan syyllistyä hieman fanityttöilyyn tätä ylistäessäni, mutta minkäs sille mahtaa. Hienoja elokuvia.

Minun olisi siivottava. Siivosin kyllä eilen. Ja tänään on siivottava lisää. Nimittäin äiti tulee käymään kaupungissa. Oikeastaan on aivan sama vaikka jättäisin siivoamatta, ei lopputulos kelpaa kuitenkaan. Mutta nyt olen alkanut katsoa kriittisesti tätä kämppää ja huomannut hirveitä epäkohtia siivouksessa. Rupesi ällöttämään ja ahdistamaan. Pitäisi saada tämä kerralla siivottua oikein kunnolla, mutta kun olen vain niin auttamattoman laiska.

Lisäksi näin yöllä hämmentävää unta. Omistin superälykkään saksanpaimenkoiran, joka ilmeisesti ennen oli ollut mies. Ja komea sellainen. Pakenimme koiran kanssa jostain maanalaisesta sokkelosta ja kun pääsimme kadulle, pohdimme, että näyttää aika epäilyttävältä kulkea niin, että koira on irti. Menimme siis ostamaan pantaa ja hihnaa koiralle. Hihnakaupan myyjänä oli Vernon Dudley. Uni päättyi siihen, kun olin maksamassa hihnaa. Kummallista.

Ja eilen, 2.8., tuli vuosi täyteen Jyväskylässä asumista.

Huomenna (torstaina) siis suunnistan Turkuun, perjantaina Klubille katsomaan Kill the Romancea ja Machinae Supremacya, sitten jossain vaiheessa takaisin Jyväskylään ja tiistaina alkaa sitten koulu. Mihin tämä kesäloma oikein hävisi?

1 kommentti:

  1. mä katoin tuon piratesin nyt viime päivinä. siksi monikkomuoto, että katsominen venyi kolmelle eri illalle, ei ilmeisesti pitäis katsoa leffoja niin myöhään illalla/yöllä, että nukahtaa kesken kaiken :D mut siis olin hyvin pettynyt tuohon leffaan, kuten sanoit niin taika oli kadonnut. varmasti johtui siitä, että suurin osa tutusta näyttelijäkaartista on poissa. muutenkin elokuva tuntui harmaalta eli tylsältä ja persoonattomalta. barbokin oli aiemmin aiemmissa osissa persoonallinen ja mielenkiintoinen, tässä osassa ei. leffa erottuu turhan paljon alkuperäisestä trilogiasta ja valitettavasti tällä kertaa kielteisessä mielessä.

    VastaaPoista