tiistai 11. toukokuuta 2010

Michael Swanwick: Rautalohikäärmeen tytär


Orjatyttö Jane pakenee lohkäärmetehtaasta. Mutta uusillakaan kotikonnuilla ei ole helppoa pärjätä. Ihmiset, peikot, velhot, haltiat ja maahiset elävät oudossa, eroottisessa ja julmassa kilpailuyhteiskunnassa. Viekas Jane joutuu taistelemaan onnensa puolesta. Kaikkea hallitsee Jumalatar, joka varmistaa, että mikään ei ole ilmaista. Ja usein hinta, jonka nuori Jane ja hänen rakkaansa joutuvat maksamaan, on korvaamattoman kallis.
Kunnianhimoinen Jane perehtyy hengen ja tieteen saloihin koettaen keksiä miten päästä oman kohtalonsa valtiattareksi. Tärkeintä on löytää pakotie, jotta matka kohti rauhaa voisi alkaa...

Tässä kirjassa ei ollut mitään järkeä. Tajusin sen about viimeisen 30 sivun kohdalla. Sitä ei voi selittää, kirja täytyy lukea, että tajuaa ettei tässä ole mitään järkeä. Liikaa ihmisiä, liikaa paikkoja, helposti menee sekaisin. Ainoa joka pysyi suht tuttuna, olivat Jane ja lohikäärme. En oikein osaa päättää pidinkö tästä vai en. Silti tämä oli pakko lukea, tätä ei voinut vain jättää kesken. Hämmentävä kirja.

1 kommentti:

  1. Olen samaa mieltä kanssasi. Luin kirjan joskus kolmisen vuotta sitten, ellen väärin muista. Silloin se tuntui oudolta ja sekavalta, mutta kuitenkin oli pakko lukea loppuun... Ja nykyäänkin muistelen tuota kirjaa aina silloin tällöin.

    VastaaPoista